Кюфтета от ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кюфтета от ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-15 бр.
"Потриваме доволно ръце, защото знаем каква вкусотия ни очаква"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • яйца - 4 бр.
  • копър - 2 връзка
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари в 4 ч. ч. вода. Когато се свари, се прецежда през гевгира и се оставя настрани.

Отделно в олиото се изпържват нарязаните на ситно глави лук, докато добият кафеникав цвят. После се изсипват при ориза, добавят се 2 яйца, нарязаният на ситно копър, настърганото индийско орехче, черният пипер, солта, и толкова галета, че да се получи гъста каша. От сместа се правят кюфтетата.

От другите 2 яйца и галета се забърква смес за панировка, в която се овалват оризовите кебапчета и се пържат в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

???
???
Последно, кюфтета или кебапчета?
16.07.2014 16:56
1
Покажи всички подкоментари