Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с картофи в йена

Пилешки бутчета с картофи в йена

Елена ПетроваЕлена Петрова
Чирак
3110220
Пилешки бутчета с картофи в йена2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Бутчета с картофи си готвим много често точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 500 г
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • заквасена сметана - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се заваряват за 10-15 минути в подсолена вода. В отделен съд се запържват лука с морковите и към тях се прибавя сметаната.

Котлонът се намалява и при постоянно бъркане се слагат сол, черен пипер и малко вода. Оставя се за 5-6 минути и се сваля от котлона.

В йенски съд с капак се нарязват картофите на едро, поръсват се с малко чубрица и червен пипер и към тях се изсипва всичко останало.

Налива се чаша вода и се слага с капак пилето с картофи да се пече на 180 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi Jit Saray
Georgi Jit Saray
Много яко стана!
09.01.2020 15:51
1