Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Сухиндолски фруктов хляб

Сухиндолски фруктов хляб

IvankaIvanka
Новак
252422
Сухиндолски фруктов хляб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г (4 ч.ч.)
  • яйца - 4 бр.
  • мас - 250 г свинска (1 1/2 ч.ч.)
  • захар - 350 г (1 3/4 ч.ч.)
  • орехи - 100 г (2/3 ч.ч.)
  • сини сливи - 100 г (сушени)(1/2 ч.ч.)
  • смокини - (сушени) - 100 г (1/2 ч.ч.)
  • стафиди - 100 г (1 ч.ч.)
  • прясно мляко - 250 мл
  • лимони - 1/2 бр. (кора)
  • карамфил - 3 пръчки
  • мая - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме сушените сливи и смокини с малко вода и част от захарта до омекване. Оцеждаме ги и ги нарязваме на парчета.

Замесваме тесто, като пресяваме брашното и правим кладенче. В него последователно прибавяме разтопена свинската мас, разбитите яйца със захар, маята - размита в малко хладко мляко, останалото прясно мляко, счуканите орехови ядки и карамфил, стафидите, настъргана на ситно ренде кора от половин лимон, парчетата сварени плодове и солта.

От тестото оформяме малки продълговати хлебчета, които оставяме да втасат на топло за 30-тина минути. По желание може да ги изпечете в тава с хартия за печене или във форми за кексчета.

Печем фруктовите хлебчета в силна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: