Коледни еленчета Рудолф

IvankaIvanka
Новак
252
318
920
25/12/2013
"И да не забравите да приготвите поне 12 коледни еленчета, защото все някой трябва да тегли шейната на Дядо Коледа "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 003
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито и го объркваме с бакпулвера.

Разбиваме яйцето с пудрата захар и заедно с меда, ги прибавяме към брашното.

Правим смес от какаото, содата, карамфила, канелата, бахара, индийското орехче и смлените орехови ядки, която изсипваме към сместа за бисквитеното тесто. Добавяме и ситно нарязаните портокалови корички.

Замесваме тестото и го разточваме върху фолио на кора с дебелина 5 мм.

Предварително си изрязваме шаблон от картон с нарисувано еленчето Рудолф с височина около 4-5 см.

Налагаме шаблона върху тестото и с остър нож изрязваме еленчета. По същия начин може да приготвите и други форми.

Нареждаме фигурките в омаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна за 20-тина минути.

Разбиваме белтъка със захарта на сняг и еленчетата ни с помощта на шприц оживяват с очички и устенца.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йозлям Кадирова
Страхотни са!
0
0