Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете солта и захарта. В купа затоплете млякото и разтворете маята в него.
С бъркане добавете маята към брашното и постепенно добавяйте вода, докато стане меко тесто.
За по-бързо втасване можете да намазните една чантичка и в нея да изсипете тестото.
Завържете я добре и я поставете в купа с топла, но не вряла вода.
Когато втаса добре, го разстелете на една голяма кора и отгоре намажете със смес от сиренето, яйцата и разтопеното масло.
Навийте на руло и разрежете на 3 топчета за нашия пухкав тутманик.
Върху намазнена хартия за печене ги подредете, поръсете с чубрица и печете пухкавия тутманик с много сирене на 200- 220 °C до готовност.
Коментари