Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко бутче върху канапе от зеле

Пилешко бутче върху канапе от зеле

МладенМладен
Новак
52312
Пилешко бутче върху канапе от зеле4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Приятен апетит с нашето пилешко бутче върху канапе от зеле!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • прясно зеле - 1 бр. /средно голяма зелка/
  • кашкавал - 150 г
  • зехтин - 70 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на 4 кръга, дебели около 2 пръста. Намазваме тавичка с мазнина и подреждаме зелевите кръгове.

Поръсваме ги със сол, черен и червен пипер пипер и заливаме с малко зехтин.

С останалите зехтин и подправки мариноваме пилешките бутчета за 10 минути. Слагаме бутчетата върху канапето от зеле и печем на 200 °C за около 45 минути.

Кашкавала настъргваме на едро ренде. След като са се запекли бутчетата, се поръсват с настъргания кашкавал и тавата се връща във фурната за още 10 минути.

Готовото пиле със зеле се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Приятен апетит с моето пилешко бутче върху канапе от зеле!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: