Начин на приготвяне
Първо, разбиваме яйцата с кафявата захар в купа. Разтапяме шоколада и кокосовото масло на водна баня, на слаб огън.
Добавяме ги към яйчената смес, щом поизстинат. След това включваме кокосовото, бялото брашно (заедно с бакпулвера) и какаото.
Капваме по няколко капки есенция ром и ванилия в сместа. Разбъркваме до хомогенност и прехвърляме в йенски съд с правоъгълна форма, покрит с пергаментова хартия.
Печем в предварително загрята фурна до 180 °C за 20 минути при непрекъснато наблюдение.
Проверяваме с дървена клечка дали шоколадовият сладкиш е готов. Щом е готов, оставяме да изстине.
Крема приготвяме, като разбъркваме маскарпонето с течния шоколад до хомогенност.
Изрязваме всички краища на браунито с нож и го разполовяваме на две половини (надлъжно) с помощта на конец.
Долната част на браунито намазваме с крем (оставяме си малко от крема за декорация) и покриваме след това с горната част.
Глазурата приготвяме, като разтопяваме на водна баня течния шоколад (може и обикновен шоколад) с кокосовото масло и заливаме с нея браунито.
След като глазурата постегне малко, разрязваме браунито на малки брауни пастички.
С шприц си правим украса от крема и поръсваме отгоре с кокосови стърготини.
Да Ви е сладко!