Зимна чорба с леща

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
18/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 700
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате зеленчуците за супа, обелвате картофите и всичко нарязвате на кубчета. Слагате ги заедно с почистената леща и киселото зеле се варят в 1.5 л подсолена вода. Варите около 40 минути.

Загрявате маслото и пържите в него нарязаните на ситно лук и чесън. Щом омекнат, наръсвате с брашно и червен пипер и разреждате тази запръжка с малко от бульона на лещата.

Слагате запръжката в тенджерата и продължавате готвенето още 10-16 минути. Подправяте с черен пипер и разреждате до желаната от вас гъстота.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариана
Мариана
10.03.2015 14:19
В продуктите не пише кисело зеле?
4
0