Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско със спанак и булгур

Свинско със спанак и булгур

Свинско със спанак и булгур2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Спанак с булгур и свинско - вкусно е, опитайте"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • спанак - 300 г
  • праз - 1/2 стрък
  • булгур - 1/2 ч.ч
  • домати - 2 - 3 с.л. от консерва
  • сол
  • олио
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и заедно с праза се запържва във олиото.

Спанакът се измива и се нарязва. Прибавя се към месото и се запържва 2-3 мин.

Добавят се доматите. Поръсва се с червения пипер и се налива вода. Булгурът се измива и се прибавя към ястието.

Вари се на слаб огън до сваряването на булгура и месото.

Наблюдава се да не изври водата и ако е необходимо, се долива топла вода.

След сваряването на булгура свинското със спанак се сваля от огъня и се поръсва с нарязан магданоз и копър.

Свинско със спанак и булгур е класическо и вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: