Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле пармезан с домашна галета

Пиле пармезан с домашна галета

WackyWacky
Новак
783
Пиле пармезан с домашна галета
Снимка: Wacky
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Да ви е вкусно с това пиле пармезан с домашна галета"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • За галетата
  • стар хляб - 1/2 или 1 франзела
  • сол
  • пипер
  • чесън на прах
  • кашкавалени крекери
  • пармезан
  • За овалване
  • яйце
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер слагаме сухия хляб със солта, пипера настъргания пармезан (по-голямо количество), чесън на прах и крекерите.

Аз лично слагам количеството продуктите по вкус. Блендира се, докато не придобие форма на трохи, давайте почивка на уреда, ако има нужда. Изсипваме в купа оставяме настрана.

Нарязваме гърдите през средата тип бътерфлай и начукваме за тънко, ако има нужда.

Разбиваме яйце в отделна купа и слагаме брашанце в друга.

Овалваме, първо, пилешкото с брашно-яйце-домашна галета - може и да се направи второ овалване, което следва само яйце-галета.

Пържим панираното пиле до златисто в сгорещено олио за 3-4 мин от всяка страна.

Може да изпечем пилешките шницели във фурната на 200°C за 30-40 мин.

Да ви е вкусно с това пиле пармезан с домашна галета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: