Начин на приготвяне
Измийте пилешките пържоли, подсушете и ги сложете в тава.
Поръсете ги с подправките и върху тях разпределете нарязаното масло. В тавата пуснете чесъна, като го обелите, но оставите последната люспа.
Сипете виното и покрийте с фолио.
Загрейте фурната на 250 градуса и печете пържолите около 15 минути. Намалете градусите на 180 и продължете задушаването за час и половина. Махнете фолиото, за да се запекат пържолите.
Сипете 3 лъжици олио в тиган и запържете наситнения лук. Щом се карамелизира, добавете нарязаната на парчета обелена ябълка. Щом омекне, сипете сладкото вино и след няколко минути свалете от котлона.
Пасирайте, като добавяте на части сметаната. Върнете соса на огъня, посолете и овкусете с черен пипер. Щом клокне, изключете котлона.
Сложете по една пържола в чиния, а отгоре залейте със соса.
Пилешките пържоли с ябълков сос са много вкусни.