Начин на приготвяне
Сварете ориза в подсолена вода, според указанията на опаковката, ако ползвате за гарнитура басмати ориз. Аз този път направих традиционна гарнитура, ориз с моркови и грах, която можете да видите в сайта.
Измийте пържолите, подсушете, овкусете със сол и черен пипер и запържете в сгорещено олио за около 2 минути от всяка страна.
Извадете от тавата и завършете готвенето в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 15 минути.
Задушете наситнения шалот в тигана до леко кафяво, разбъркайте с кърито и деглазирайте с бяло вино, оставете да се редуцира. Смесете бадемите и крема фреш. Подправете със сол и черен пипер.
Почистете гъбите и ги запържете в горещо масло за около 2-4 минути. Подправете със сол и черен пипер. Аз не ползвах гъбите този път!
Разпределете гарнитурата с ориз в чинии и поставете свинските пържоли. Залейте със сос и сервирайте.
Свинските котлети с къри сос са много вкусни.