Коледни курабийки с мед

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
07/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15-20 бр.
"За Коледа пригответе с децата тези вкусни и много красиви курабийки, нека всички да помагат в кухнята"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • канела - 3 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • масло - 200 г
  • захар - 100 г
  • мед - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • лимони - 1 с.л. настъргана кора
  • за украса
  • пудра захар - 50 г
  • портокали - 2 - 3 с.л. сок
  • шоколад
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете сухите съставки - брашното, канелата, бакпулвера и джинджифила. Добавете нарязаното на кубчета студено масло и размесете добре. Постепенно прибавете захарта, меда и млякото и месете до получаването на меко тесто, което не залепва по пръстите.

Разделете тестото на две равни части и приберете едната в хладилник, докато разточвате и приготвяте курабийки от другата. Мекото тесто се разточва на лист с дебелина около 3-4 мм. От него се изрязват сладки в предпочитаните форми, които се поставят в предварително намазнена тава и се пекат около 6-8 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Повторете същото и с останалото тесто. Оставете медените курабии добре да се охладят.

Разтопете около 50 г натурален шоколад на водна баня. С него може да украсите готовите курабии. Пудрата захар се смесва с портокаловия сок и също може а се използва за декорация. Оставете декорираните меденки да изсъхнат и ги приберете в плътно затваряща се кутия.

Първоначално сладкишите са доста твърди, но ден-два по-късно омекват и са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
55
42
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Wioleta Todorova
Wioleta Todorova
А яйца няма ли !
18.12.2018 04:19
Асен Боянов Димов
Асен Боянов Димов
Много ми харесва направихго
Браво
19.11.2014 16:40
1