Начин на приготвяне
Тестото се омесва от продуктите и се разпределя на пет части. Правят се платки и всяка се слага в тава, постлана с хартия за печене или намазана с мазнина и поръсена с брашно. Пече се на 180 градуса до златисто.
Кафето се вари със захарта в половин чаена чаша вода, добавя се шоколадът и се вари, като се бърка непрекъснато на бавен огън, докато сместа стане гладка. Сваля се от котлона и се добавя маслото при непрекъснато разбъркване.
Върху една от платките се маже крем, покрива се с втората, и тя се маже, третата и четвъртата също. Върху петата се излива глазурата, която се прави от карамелизирана захар, към която се добавя масло.
Нарязва се на пасти. Всяка паста се гарнира със смлени бисквити, смесени със счукани орехови ядки.
Коментари