Пасти Добуш

Марина НордМарина НордНовак1219
09/07/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 898
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за крема
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • масло - 150 г
  • кафе - 3 ч.л. (смляно)
  • вода - 100 мл
  • шоколад - 200 г (млечен)
  • за глазурата
  • захар - 100 г
  • масло - 50 г
  • за украса
  • бисквити - 3 с.л. (обикновени)
  • орехи - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се омесва от продуктите и се разпределя на пет части. Правят се платки и всяка се слага в тава, постлана с хартия за печене или намазана с мазнина и поръсена с брашно. Пече се на 180 градуса до златисто.

Кафето се вари със захарта в половин чаена чаша вода, добавя се шоколадът и се вари, като се бърка непрекъснато на бавен огън, докато сместа стане гладка. Сваля се от котлона и се добавя маслото при непрекъснато разбъркване.

Върху една от платките се маже крем, покрива се с втората, и тя се маже, третата и четвъртата също. Върху петата се излива глазурата, която се прави от карамелизирана захар, към която се добавя масло.

Нарязва се на пасти. Всяка паста се гарнира със смлени бисквити, смесени със счукани орехови ядки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Моника
Моника
25.01.2016 18:45
много вкусна
0
0