Агнешко бутче с марината

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Агнешко бутче с марината2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
185 мин.
Порции
6
"Когато става дума за агнешко, това е една от любимите ни рецепти. Уверете се сами"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • сланина - 100 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 4 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • домати - 6 бр. (сушени)
  • бахар - 4 зърна
  • бяло вино - 200 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • оцет - 200 мл
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се реже на едри парчета, залива се с оцета, добавя се бахар и малко от магданоза и се оставя за час и половина.

След това се измива и се шпикова с малки парченца от сланината.

Агнешкото се задушава в маслото за десетина минути, като се добавя и малко топла вода.

Добавят се лукът, нарязан на ситно, морковите, нарязани на кръгчета, доматите и червеният пипер.

Задушава се още 15 минути, добавя се магданозът, виното и брашното, предварително размито с вода.

Слага се в тенджера, капакът се маже с тесто от брашно, вода и сол, и всичко се вари 2 часа на бавен огън.

Агнешкото бутче с марината е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: