Пикантно тофу

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
12/01/2014
"Ние знаем как да направим дори тофуто неустоимо вкусно, не вярвате ли, опитайте тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 102
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 2 ч.л., сушени, черни
  • тофу - 2 ч.л., сушено, на ленти
  • целина - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки, ситно нарязани
  • олио - 2 с.л., растително
  • люти чушки - 2 бр., нарязани
  • тофу - 1 кг, нарязано на кубчета
  • бульон - 1 1/2 ч.ч. (375 мл) зеленчуков
  • соев сос - 1 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 с.л.
  • церевично брашно - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 с.л., на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените гъби се киснат в топла вода около 15 мин. Лентите от сушеното соево сирене също се киснат в топла вода около 15 мин.

Кисналото соево сирене се нарязва на ситно и се оставя встрани. Целината, чесънът се запържват на умерена температура около 3 мин. Добавят се гъбите, накиснатото тофу, зеленчуковият бульон, соевият сос, сусамовото олио и захарта.

Държи се на огъня около 5 мин., докато течността намалее. Водата се смесва с царевичното брашно в малка купа. Получената каша се добавя при зеленчуците. Овкусява се със солта, пипера и се декорира с магданоза.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар