Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците. Започваме да разбиваме белтъците и на няколко пъти прибавяме 75-те г пудра захар.
Смиламе орехите с блендер, като прибавяме към тях и 1 ч.л. кристална захар. Отделно си смесваме брашното с бакпулвера.
Разтапяме си маслото и го оставяме на страна. Сега смесваме смлените орехи с разбитите белтъци и внимателно разбъркваме, за да не се пребият белтъците.
Минаваме брашното с бакпулвера през сито и също ги смесваме с белтъците. Добавяме разтопеното масло, което вече се е охладило и хубаво отново разбъркваме.
Включваме фурната да загрява на 180°C . Прехвърляме сместа в тавичка с хартия за печене и вкарваме в агрятата фурна за 25 мин.
В друга купа смесваме жълтъците, ваниловата захар и останалата пудра захар. Разбиваме за 7-8 минути до получаването на една изключително кремава консистенция.
Нанасяме тази глазура върху вече изпечения и изстинал блат. Сега намаляваме температурата на фурната на 90°C и връщаме блата в нея за 1 час - така жълтъците ще се сушат.
След това ореховият сладкиш е готов.
Нарязваме под формата на клавиш от пияно и половината от парченцата поръсваме с какао.
Да ви е сладко с тази класика орехов сладкиш Клавиши, която много прилича на сладкиш Агнес.
Коментари