Начин на приготвяне
Смесваме брашно, яйце, свинска мас, сол, мляко в купа до твърдо тесто. Тестото разделяме на три равни части.
Вземаме парче и разточваме кръг, правим още два листа по същия начин и ги слагаме един върху друг. Между тях ръсим брашно, след което с точилката се разстила един лист, колкото ни трябва за размера на тавата, в която ще се пече нашият пай.
Същото се прави и с другите три листа. Навиваме листата и ги слагаме в торбичка за 1 час в хладилника
Натрошаваме сиренето, яйцата, захарта и рома и смесваме добре.
Слагаме хартия за печене в тавата, върху хартията слагаме лист тесто, след това половината сирене, друг лист тесто и останалото сирене, слагаме последния лист тесто и мажем с разбито яйце с малко мед или захар.
Печем вкусния сладкиш в загрята фурна до покафеняване на тестото.
След като изстине, нарязваме сладкия пай със сирене.