Зеленчуков киш

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
11/04/2014
"Усетете вкуса на Средиземноморската кухня с това вкусно предложение "
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 547
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Брашното заедно със солта се пресяват в голяма купа. Размесва се половината сирене с пармезана, маслото, червеният пипер, захарта и жълтъците. Оформя се на топка и се покрива с тънък найлон. Престоява в хладилника за 2 часа. Зеленчуците се запържват в зехтина на умерена температура около 5 мин.

Поръсва се със сол и пипер и се добавя ригана. Намазва се с растително масло форма за пай с диаметър 24 см. Тестото се разточва на кора с дебелина 5 мм, върху набрашнен плот. Разстила се така, че да покрие дъното и стените на формата за печене. С вилица се дупчи цялата повърхност. Оставя се в хладилника около 30 мин.

Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Разбиват сметаната и яйцето. Добавя се рикотата и зеленчуците. Сместа се излива върху охладената, тестена основа и се разпределя равномерна. Поръсва се с пармезана и се пече около 50 мин., или докато сместа стане златиста.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар