Начин на приготвяне
Маслото се нарязва на тънки парченца. Брашното се претрива със студеното масло с ръце до трохи. Добавя се жълтъкът и захарта и се замесва тесто. Оставя се за 1 час в хладилника. Фурната се загрява на 200 градуса.
Приготвя се шоколадова заливка, като сметаната се загрява на бавен огън, добавя се натрошеният шоколад и маслото и при непрекъснато бъркане се загрява до разтопяването на шоколада.
Сместа се маха от котлона. Белтъкът на едното яйце се отделя и се разбива. Добавят се останалите две цели яйца и сместа се разбърква добре.
Яйцата се добавят в горещата смес при непрекъснато бъркане на тънка струйка. Тестото се разпределя в тавичка, като се оформят стенички и се набожда в средата на няколко места с вилица.
Пече се 15 минути на 200 градуса. Вади се от фурната, залива се със заливката и се пече още 15 минути. Поднася се напълно изстинал.