Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Зеленчуков киш с карфиол и броколи

Зеленчуков киш с карфиол и броколи

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Зеленчуков киш с карфиол и броколи
Снимка: Ники
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
1
"Зеленчуков киш с карфиол и броколи, който е наслада за очите и за небцето"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 160 г
  • вода - 3 с.л.
  • Плънка
  • яйца - 3 бр.
  • карфиол - 300 г
  • броколи - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 80 г
  • масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разтриваме заедно с брашното до образуване на трохи.

Добавяме водата и оформяме маслено тесто, завиваме го в прозрачно фолио и оставяме в хладилника да стегне.

Готовото тесто разточваме и поставяме в намазнена тава, като обхващаме и краищата.

Дъното надупчваме с вилица. Печем за около 10 минути на 180°C.

Карфиола и броколите бланшираме. След това ги задушаваме в масло.

Подреждаме ги в тавата, в купа си разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене, настъргания кашкавал и подправки на вкус.

Добавяме сместа в тавата за киша.

Печем киша с карфиол и броколи за около 30 минута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Карфиол-300гр.
Броколи-200гр.
Сирине-80гр.
Кашкавал-100гр.
Масло-70гр
11.12.2021 09:01
1
Admin
Admin
Привет,
моля те да напишеш точните продукти на съставките от плънката като коментар.
11.12.2021 08:52
1