Зеленчуков киш

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Усетете вкуса на Средиземноморската кухня с това вкусно предложение"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 1 1/3 ч.ч. (200 г)
  • сол - 1/4 ч.л.
  • пармезан - 3/4 ч.ч. (90 г)
  • масло - 6 с.л., на парченца
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • Плънка
  • лук - 1 глава, на филийки
  • чушки - 1 бр., почистена от семенната им част, на кубчета
  • тиквички - 1 бр., на кубчета
  • патладжани - 1 бр., на кубчета
  • домати - 1 бр., на кубчета
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 с.л., сушен
  • сметана - 1/2 ч.ч. (125 мл), пълномаслена
  • яйца - 1 бр
  • рикота - 6 с.л.,
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Брашното заедно със солта се пресяват в голяма купа. Размесва се половината сирене с пармезана, маслото, червеният пипер, захарта и жълтъците. Оформя се на топка и се покрива с тънък найлон. Престоява в хладилника за 2 часа. Зеленчуците се запържват в зехтина на умерена температура около 5 мин.

Поръсва се със сол и пипер и се добавя ригана. Намазва се с растително масло форма за пай с диаметър 24 см. Тестото се разточва на кора с дебелина 5 мм, върху набрашнен плот. Разстила се така, че да покрие дъното и стените на формата за печене. С вилица се дупчи цялата повърхност. Оставя се в хладилника около 30 мин.

Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Разбиват сметаната и яйцето. Добавя се рикотата и зеленчуците. Сместа се излива върху охладената, тестена основа и се разпределя равномерна.

Поръсва се с пармезана и така приготвения киш се пече около 50 мин., или докато сместа стане златиста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: