Начин на приготвяне
Тесто: Брашното заедно със солта се пресяват в голяма купа. Размесва се половината сирене с пармезана, маслото, червеният пипер, захарта и жълтъците. Оформя се на топка и се покрива с тънък найлон. Престоява в хладилника за 2 часа. Зеленчуците се запържват в зехтина на умерена температура около 5 мин.
Поръсва се със сол и пипер и се добавя ригана. Намазва се с растително масло форма за пай с диаметър 24 см. Тестото се разточва на кора с дебелина 5 мм, върху набрашнен плот. Разстила се така, че да покрие дъното и стените на формата за печене. С вилица се дупчи цялата повърхност. Оставя се в хладилника около 30 мин.
Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Разбиват сметаната и яйцето. Добавя се рикотата и зеленчуците. Сместа се излива върху охладената, тестена основа и се разпределя равномерна.
Поръсва се с пармезана и така приготвения киш се пече около 50 мин., или докато сместа стане златиста.