Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Традиционен постен гювеч на фурна

Традиционен постен гювеч на фурна

PolinaGPolinaG
Новак
87623
Традиционен постен гювеч на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Традиционен постен гювеч на фурна - причината, заради която обичаме традициите"

Необходими Продукти

  • картофи - около килограм
  • лук - 1 глава Кромид
  • моркови - 3 големи
  • бамя - 1 шепа (замразена)
  • грах - 2 шепи (замразен)
  • зелен боб - 1 шепа (замразен)
  • тиквичка - 1 бр.
  • домати - 1 малка консерва или 2 - 3 пресни домата
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и задушаваме.

Към него добавяме нарязания морков и постепенно добавяме замразените зеленчуци.

След като всичко е добре задушено, добавяме картофите, нарязани на едро, и доматите.

Овкусяваме постната манджа със сол, черен пипер и чубрица.

Добавяме около 350-400 мл вода и поставяме в предварително загрята фурна.

Печем според силата на фурната традиционния постен гювеч на фурна (моята е стара и макс. градуси са 250) около 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: