Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен калкан с чесън

Пържен калкан с чесън

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Пържен калкан с чесън3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калкан - 1 кг
  • олио - за пържене
  • брашно
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 6 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме калкана на парчета, измиваме го и посоляваме. Поръсваме с черен пипер и овалваме в брашно.

Изпържваме парчетата в силно сгорещено олио. Поливаме изпържения калкан със смес от счукания чесън, оцета и прецедената мазнина от пърженето.

Сервирате с резен лимон, картофена салата или гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: