Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешка плешка с ориз и моркови на фурна

Агнешка плешка с ориз и моркови на фурна

Агнешка плешка с ориз и моркови на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Агнешко с ориз и моркови на фурна - невероятно вкусно"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - около 1.5 кг
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката плешка почистваме много добре от ципите.

Слагаме я в тенджера под налягане, където във водата добавяме сол и оставяме да се вари около 40-50 минути.

След като е готово, вадим, а бульонът прецеждаме и запазваме.

Лукът и морковите обелваме и настъргваме на ситното ренде.

Вземаме си тиган, изсипваме олиото и оставяме да се загрее.

Към него добавяме лука и морковите накрая и ориза.

Изпържваме, докато самият ориз стане прозрачен.

Прехвърляме в тавичката агнешкото с ориз, наливаме бульон 1:3 добавяме подправките сол на вкус, черен пипер, и джоджена.

Всичко разбъркваме много добре, поставяме плешката отгоре. Печем агнешкото в предварително загрята фурна около 1 час на 180 градуса.

Агнешката плешка с ориз и моркови на фурна е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Много се радвам,че вие харесала рецептата ми
26.09.2022 08:12
Амбалика
Амбалика
Направих го с месо от агнешко бутче вместо плешка, стана перфектно! Благодаря за хубавата рецепта.
25.09.2022 13:09
1