Зелена фокача с пълнозърнесто брашно

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
27/02/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 807
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави дупка. Сипват се маята, зехтинът и солта. Постепенно се добавя водата и се замесва еластично тесто. Оставя се да втасва. Лукът се нарязва на шайби и се запържва в зехтин.

Отцежда се и се оставя да изстине. Тестото се премесва върху посипана с брашно повърхност и се слага в намазана с мазнина правоъгълна тава. Изчаква се да втаса и с пръст се правят симетрични вдлъбнатини. Намазва се със смес от зехтин и сухите подправки.

Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета домати, чесънът, запърженият лук и нарязаният спанак. Пече се в предварително загрята умерена фурна.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар