Начин на приготвяне
Предварително почистените агнешки дреболии се отпенват. Слагат се в тенджера, покриват се с вода и се слагат на котлона, след като заври, се обира пяната с решетъчна лъжица.
В тенджерка се сипва олио с нарязаните на ситно лук и чесън. Задушават се за кратко, добавя се измития през няколко води ориз, запържва се за 5-6 минути, след което се добавят дреболиите. Овкусява се, долива се топла вода и се оставят за 10 минути да се готвят.
Поръсва се обилно с гьозум и се пресипва в подходяща тава, покрива се с алуминиево фолио.
Пече се дроб сармата 20 минути на 190 градуса, след което се залива с приготвената смес от яйцата и киселото мляко.
Връща се във фурната да се запече до готовност.
Бон апети с агнешката дроб сарма със зелении!