Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус Кадифе

Шоколадов мус Кадифе

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Шоколадов мус Кадифе
Снимка: Дони Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ето това е десерт за усмивки - шоколадов мус Кадифе"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • бял шоколад - 140 г
  • желатин - 10 г
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • захар - 2 с.л.
  • боровинки - 100 г
  • велурен спрей
  • червен цвят
  • кафяв цвят
  • Блат
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 180 г
  • захар - 120 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се загрява и кипва. Към него се добавят захарта и шоколадът. Разбърква се до пълното разтваряне. Добавя се желатинът (приготвен по описание на опаковката).

Оставя се да се охлади.

Сметаната се разбива до пухкав крем и се смесва с шоколадовия мус. Излива се във формата, като може да се добавят плодове, аз сложих боровинки.

Отгоре се слага блат, изрязан по формата, натиска се леко, за го обвие мусът. Прибира се във фризера за 12 часа. Напръсква се с велурен спрей за кадифен ефект.

Блат: Яйцата и захарта се разбиват с миксера до побеляване, прибавят се на тънка струйка олиото, брашното и бакпулвера се пресяват и се добавят на порции, бъркането е с шпатула, последно се прибавя прясното мляко и ванилията.

Пече се в намаслена тавичка с диаметър 26 см на 180 градуса до готовност.

Шоколадовият мус Кадифе е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: