Начин на приготвяне
Млякото се загрява и кипва. Към него се добавят захарта и шоколадът. Разбърква се до пълното разтваряне. Добавя се желатинът (приготвен по описание на опаковката).
Оставя се да се охлади.
Сметаната се разбива до пухкав крем и се смесва с шоколадовия мус. Излива се във формата, като може да се добавят плодове, аз сложих боровинки.
Отгоре се слага блат, изрязан по формата, натиска се леко, за го обвие мусът. Прибира се във фризера за 12 часа. Напръсква се с велурен спрей за кадифен ефект.
Блат: Яйцата и захарта се разбиват с миксера до побеляване, прибавят се на тънка струйка олиото, брашното и бакпулвера се пресяват и се добавят на порции, бъркането е с шпатула, последно се прибавя прясното мляко и ванилията.
Пече се в намаслена тавичка с диаметър 26 см на 180 градуса до готовност.
Шоколадовият мус Кадифе е много сполучлив.