Начин на приготвяне
Накълцайте лука и го сложете да се запържва в олиото докато стане леко златист.
През това време измийте и нарежете листата от лапад и джоджен. Сложете ги при запържения лук и посолете за да омекнат по-бързо.
Сипете предварително измития ориз и разбъркайте за 1-2 минути.
Овкусете с още сол, черен пипер, ронена чубрица и сушените зеленчуци.
Прехвърлете в тавичка, налейте топла вода в съотношение според вида ориз, който използвате, и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Печете докато оризът поеме течността и тогава забъркайте продуктите за заливката.
Сипете сместа върху ориза и допечете до златист загар.
Сервирайте ориза на фурна с кисело мляко и свежа салата.
Оризът с лапад и разкошна заливка е готов.
Коментари