Начин на приготвяне
Замесвам тестото и оставям да почине 40 минути. След това деля на 4 части и всяка разточвам на кора.
Нареждам ги една върху друга, като между тях намазвам обилно с олио.
Така подредени корите режа на ленти с ширина около 3 см. Всяка усуквам леко и ги редя в същата поредност в тава с хартия за печене.
Отново оставям оформеният тутманик да втаса и изпълни тавата. Намазвам го със смесения жълтък с няколко капки олио, поръсвам със сусам. Пека на горен и долен реотан на 180° до готовност. Ако започне да прегаря отгоре, го покривам с алуминиево фолио.
Изпечената усуканица оставям за 5 минути в тавата и покрит с кърпа.
После го изваждам от тавата и оставям върху скара, покрита с кърпа.
Става много вкусен и пухкав сукан тутманик!
Коментари