Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хрупкав хек на еър фрайър

Хрупкав хек на еър фрайър

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Хрупкав хек на еър фрайър
Снимка: Яница Николова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Хрупкав хек на еър фрайър, който се нуждае само от вкусна гарнитура"

Необходими Продукти

  • хек - 1 бр. замразен
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - около 1 ч.ч. за овалване
  • олио - за намазняване 
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и почиства от кожата и нарязва на порции.

Яйцето се разбива в купа със солта, в друга се слага брашното.

Рибата се потапя, първо, в брашното, после яйцето и накрая отново в брашното.

Така и с другите парчета риба хек.

В кошницата на еър фраера се поставя парче алуминиево фолио и хартия за печене, която се намазнява.

Рибата се подрежда и полива на тънка струя с олио.

Уредът се включва на 180 °C, готви се панираната риба 20 минути на половината време се обръща и от другата страна. 

Сервирайте хрупкав хек на еър фрайър с резен лимон и пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте а защо се слага фолио,и над него хартия за печене?Може би по голямо нагряване? Благодаря ви предварително
22.01.2024 00:34