Начин на приготвяне
В тенджера със загрято олио се задушават нарязаните моркови.
След кратко разбъркване се прибавят почистеният и нарязан на парчета зелен боб.
Когато омекне бобът, се прибавят добре измитите пресни картофи.
Зеленчуците се готвят около десет минути. Разбъркват се неколкократно, след което се поръсват с червен пипер и брашно.
Прибавят се нарязаните домати и нарязаният пресен лук.
В тенджерата се налива топла вода и прибавя сол на вкус. Ястието се готви на умерена температура за около 40 минути.
Малко преди готовност се прибавя нарязаният на дребно пресен чесън, а когато тенджерата с картофена яхния се отстрани от котлона, се прибавя и нарязаният на ситно копър.
Нека ви е вкусно с моята яхния от ранни картофи с пресен зелен боб.