Начин на приготвяне
Тиквичките се обелват и настъргват на ренде. Слагат се в тензух и се изцеждат максимално, като се притискат.
В голяма купа се слагат изцедените тиквички. Чукват се яйцата. Разбърква се до разпенване.
Добавят се овесените трици. Ако имате овесени ядки, може да се смелят на блендера и да заменят триците.
Овкусява се със сол и черен пипер. Добавят се сухия магданоз и сух чесън, също на вкус.
Всички съставки се разбъркват добре. Сместа за блата на рулото от тиквички е готова.
Подготвя се правоъгълна голяма тава с хартия за печене. Намазнява се и сместа разпределя равномерно на тънък блат. Пече се до готовност.
Оставя се да изстине, а през това време се подготвя плънката за нашето пролетно солено руло.
В голяма купа се слагат крема сиренето и заквасената сметана. Разбъркват се. Добавя се сиренето, като се натрошава на ситно. Може да се намачка добре с вилица в отделен съд.
Чесънът се обелва и пресира. Добавя се самардала, като моята е изсушена със сол, затова няма да добавим повече сол, а и сиренето е солено. Ако при вас е необходимо, се добавя малко сол.
Млечните продукти се разбъркват добре. Разпределят се върху вече изстиналия блат от тиквички. Рулото се навива с помощта на хартията за печене.
Дори и да се начупи, любимото руло от тиквички се топи в устата.
При желание любимото руло от тиквички да бъде приготвено в по-малко количество, пропорциите на тиквичките и яйцата са 1:1.