Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Хляб с плънка от сирене и тиквички

Хляб с плънка от сирене и тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Хляб с плънка от сирене и тиквички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8 парчета

Необходими Продукти

  • Тесто за фокача
  • мая - 25 г или 2 пакетчета по 7 г, суха
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - ¾ ч.ч. (200 мл), топла
  • брашно - 3 1/3 ч.ч. (500), обикновено + ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ¾ ч.л.
  • Плънка
  • ориз - 2/3 ч.ч. (140 г)
  • лук - 1 глава, на ситно
  • тиквички - 4 бр., настъргани
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - 2/3 ч.ч. (80 г), настъргано
  • сирене - 2/3 ч.ч. (150 г), Рикота
  • майорана - 4 листа
  • индийско орехче - 1/8 ч.л., прясно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се подготвя и се оставя около 1 1/2 часа да втаса. Фурната се загрява предварително до 220 градуса. Оризът се вари в подсолена вряща вода около 10 мин., след което се изцежда.

Лукът се запържва около 3 мин. Прибавя се тиквичката за 5 мин. и оризът. Осолява се. Двата вида сирене се смесват заедно с майораната, индийското орехче, солта и пипера.

Тестото се разточва на кръг с диаметър 24 см, квадрат със страна 18 см и три дълги ленти. Тестените ленти се поставят в тавата, като се кръстосат и оставят да висят по ръбовете; покриват се с големия кръг.

Плънката се прехвърля върху тестото и се поръсва със зехтин. Краищата на лентите се прегъват. Квадратното парче се навлажнява и се слага най-отгоре. Поръсва се със зехтин. Пече се около 35 мин. или докато стане златистокафяв.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: