Начин на приготвяне
Почистваме добре картофите под течаща вода и ги поставяме в тенджера под налягане.
Ако са по-едри, ги разрязваме на две или повече половини, но може и да ги оставим цели, ако са дребни.
Наливаме отгоре олиото и водата и поръсваме със солта. Затваряме капака и поставяме на котлона.
Отначало включваме котлона на максимум и като започне да изпуска повече пара, намаляваме котлона на половина и отброяваме 30-35 минути.
След това време махаме картофите от котлона, изпускаме парата и отваряме леко капака.
Прибавяме към тях нарязани на ситно копър и чесън и затваряме отново с капака за около 10 мин.
След това отново отваряме капака и разбъркваме картофите, за да се смесят всички продукти за ароматните сотирани картофки.
Може да имат лек загар, за който вкъщи се избиваме, кой ще изяде от тях.
Поднасяме както топли, така и леко охладени ранни картофи в тенджера под налягане .... но никога не остават за следващия ден !