Фокача с лук

Марина НордМарина НордНовак1219
11/02/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене100 мин.
Общо125 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо812
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята, зехтинът и солта. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Оставя се покрито, докато втаса.

След това тестото се премесва, заедно с предварително запържения и отцеден от мазнината лук. Премества се в намазана с мазнина правоъгълна тава, правят се симетрични вдлъбнатини, намазва се с олио и се поръсва със сухите подправки.

Изчаква се да втаса отново и се пече в предварително загрята умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар