Черни арабски питки
Crne arapske lepinjeЧерная пита
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски Питки»Черни арабски питки

Черни арабски питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Черни арабски питки1 / 2
20/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"А вие опитахте ли по-здравословния вариант на арабските питки - с типово брашно"

Необходими Продукти

  • типово брашно - 400 г
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мая - 8 г (суха)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се солта, захарта, маята и зехтинът.

Постепенно се добавя водата и се замесва гладко еластично тесто. Оставя се на топло да втаса.

Готовото тесто се премесва върху поръсена с брашно повърхност и се разделя на топки.

Топките се разточват на тънки питки. Покриват се и се изчакват да втасат. Пекат се на загрят сач или тиган.

Готовите питки се поръсват с вода и се завиват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: