Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от пъстърва с императорски ориз

Филе от пъстърва с императорски ориз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Филе от пъстърва с императорски ориз
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Порция за милиони - пъстърва с императорски ориз"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 филета с кожа, 200 г всяко
  • императорски ориз - 1 ч.ч.
  • целина - 2 стръка с листата
  • див лук - 1 малка връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - на вкус
  • зехтин - 5 с.л. + за поръсване
  • сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • домати - за гарниране
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете черния ориз за няколко часа във вода, за да може да се свари по-бързо.

След като леко е набъбнал, отцедете го и сложете да се свари в леко подсолена вода в съотношение, описано на опаковката. При предварително накиснатия императорски ориз варенето няма да отнеме повече от 25 минути, но все пак зависи и дали го обичате по-твърд или по-пухкав.

Оставете ориза под капак за 10 минути, след като сте го дръпнали от огъня.

Пригответе си рибата през това време:

Овкусете филетата със сол, лимонов сок и бял пипер. Нарежете стъблата от целина на ленти, посолете и подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Поръсете малко зехтин и лимонов сок върху тях и положете отгоре филетата от пъстърва. И тях поръсете със зехтин, накълцани листенца от целина и една рендосана скилидка чесън.

Завийте пъстървата с хартията и печете в загрята на 200 °C фурна за 15-20 минути.

Докато се готви печената риба, през това време си овкусете сварения ориз.

Накълцайте дивия лук, още малко листа от целина, другата скилидка чесън и малко магданоз. Сложете ги при ориза, сипете лимонов сок и зехтин и посолете на вкус.

Разбъркайте добре и разпределете в две чинии.

Нарежете домати на парченца и също разпределение в чиниите за сервиране, като го поръсите със сол и зехтин.

Накрая сложете рибните филета пъстърва и ги поръсете с още свежи листа от целина, магданоз и зехтин.

Добър апетит с това филе от пъстърва с императорски ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: