Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с доматен сос и сирене

Патладжани с доматен сос и сирене

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Патладжани с доматен сос и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • сол - 1 с.л., едра
  • домати - 1 2/3 ч.ч. (400 мл), от консерва
  • зехтин - 4 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • моцарела - 60 г, на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на четвъртинки. Оставят се да се отцеждат в гевгир и се осоляват. След около час се слагат във форма за печене. Фурната се загрява предварително до 150 градуса.

Доматите, зехтинът, каперсите и босилекът се слагат на умерена температура, до получаването гъст сос.

Патладжаните се заливат със соса и сиренето. Пекат се около час, или докато омекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: