Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Испански питки с рибена плънка

Испански питки с рибена плънка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Испански питки с рибена плънка2 / 3
27/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 25 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - ½ ч.л.
  • за плънката
  • аншоа - 12 бр. ( от консерва)
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • розмарин - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в прясното мляко. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята и солта. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Готовото тесто се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разделя на 10 топки.

Те се разточват на тънки питки и в средата на всяка се слага от плънката, приготвена от нарязаните рибки, накълцания магданоз, нарязания на ситно чесън и подправките.

Питките се покриват и се оставят да втасат. Пекат се в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: