Пица с чери-доматчета и подправки

Мария
Мария
Новак
19/02/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1 пица(30 см)
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 103
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • картофи - 1 бр., сварен, намачкан на пюре
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чери домати - 20 бр., разрязани на половинки
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за пица се подготвя, като се размесва с намачкания картоф и 2 с.л. от зехтина. Оставя се да втасва около час и половина.

Форма за печене на пица с диаметър 30 см се намазва с масло. След като тестото е готово, се омесва за минута и се разстила във формата за печене. Фурната предварително се загрява до 220 градуса.

Редят се доматчетата върху пицата с разрязаната част нагоре. Осолява се и се подправя с пипера и ригана. Пече се около 20-25 мин., докато си промени цвета в златистокафяв.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар