Пица с патладжан

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак28314
17/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции1 пица(30 см)
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо569
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • домати - 300 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1/2 ч.л., сушен
  • патладжани - 250 г, на тънки филийки
  • зехтин - 2 с.л.
  • моцарела - 300 г, на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене на пица се намазва с растително масло.

След като тестото вече е втасало, се омесва за една минута, а след това се разстила във формата за печене.

Междувременно, докато тестото втасва, се бланшират доматите в подсолена вряща вода за 1 мин. Белят се, а семките им се отстраняват, режат се на тънки филийки.

Поръсва се със солта, черния пипер и ригана. Пече се около 15-20 мин. Пицата се вади от фурната и се добавя патладжанът и моцарелата. Запича се за още 5-10 мин.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар