Хлебни пръчки с лук и сусам

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1
18/02/2014
"Няма да им казваме солети, за да знаете, че домашно приготвените хлебни пръчки са двойно по-вкусни от тях "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава,
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 20 г, прясна или 2 пакетчета по 7 г, суха
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. (200 мл), топла, непълна
  • брашно - 3 1/2 ч.ч. (525 г), обикновено
  • сол - на вкус
  • сусамови семена - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина около 5 мин. Маята се разтваря в 4 с.л. от водата и се оставя встрани около 15 мин. Брашното и солта се пресяват. Захарта се размества с маята и останалата вода. Трябва да се получи твърдо тесто, от което да се отдели 1/3 и да се смеси с лука и зехтина.

Меси се останалата част от тестото, докато стане гладко. Оставя се да втасва около час. След като вече е втасало, се омесва за 3 мин. Тестото се разделя на части с размера на яйце, които след това се оформят на пръчки.

Тези които са от тестото без лука се поръсват със сусама. Всички пръчки се поръсват с брашно и се пекат около 7 мин. в предварително загрята фурна до 220 градуса. Преди да се извадят от формите за печене, е добре да са изстинали.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар