Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Рогчета»Хрупкави хлебни рогчета

Хрупкави хлебни рогчета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Хрупкави хлебни рогчета
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
21/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Перфектни хрупкави хлебчета!"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г бяло
  • брашно - 200 г пълнозърнесто
  • вода - 220 г
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • мая - 7 г
  • зехтин - 20 мл
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези рогчета се приготвят изключително лесно, подходящи са за хора, които постят. Пресейте бялото брашно и го смесете с пълнозърнесто. Разтворете маята в топлата вода със захарта и разбъркайте. Оставете да шупне и увеличи обема си.

Направете кладенче в брашното и сложете сол, зехтин и оцет. Замесете меко и гладко тесто, като добавяте и от маята до пълното и усвояване. Покрийте и оставете на топло за час.

Сложете хартия за печене в тава. Оформете тестото на фитил и го нарежете на парчета с ширина около 5 см. Всяко парче оформете с ръка на фитил. Поставете ги в тавата с разстояние едно от друго и ги покрийте с домакинско фолио. Оставете ги за 30 минути да втасат.

Загрейте фурната на 150 градуса. Поръсете всяко рогче с шарена сол и направете на всяко леки разрези по дължината им. Сложете тавата във фурната и печете 20 минути, след което увеличете градусите на 170 и допечете още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: