Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Филе от лаврак с бяло вино

Филе от лаврак с бяло вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Филе от лаврак с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Риба и вино - класическа комбинация, която никога няма да ни омръзне да хапваме"

Необходими Продукти

  • лаврак - 1 кг филе
  • лук - 2 глави
  • моркови - 4 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • бяло вино - 300 мл
  • бульон - 400 г рибен
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр. (само жълтъците)
  • картофи - 600 г
  • гъби - 400 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме рибата и я посоляваме. Поставяме я в подходяща тенджера, намазана с масло. Добавяме нарязаните лук, моркови и целина. Подправяме с черен пипер и заливаме с виното и рибния бульон. Захлупваме и варим на слаб огън за около 20-25 минути.

Приготвяме рибен сос, като запържваме брашното в маслото до златисто. Разреждаме с бульона от варенето на рибата. Прибавяме разбитите жълтъци при непрекъснато бъркане и прецеждаме получения сос.

Подреждаме филетата в чиния и поливаме със соса. Сервираме със задушените на пара картофи и гъби и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: