Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибник»Летен Рибник от риба Треска

Летен Рибник от риба Треска

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Летен Рибник от риба Треска
Снимка: Ники
5 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лятото преминава в аромат на вкусни рибни изкушения. А този рибник е наистина 100% лятно ястие - я за ракия, я за мастика"

Необходими Продукти

  • филе от треска - 600 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 бр. големи
  • доматена паста - 100 г
  • дафинов лист
  • бахар - зърна
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • сол
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето нарязваме на парченца, овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме за 1 час.

Овалваме в брашно и пържим треската в нагорещено олио до златист цвят, поставаме върху кухненска хартия.

Морковите почистваме и настъргваме, лука също почистваме и нарязваме.

Задушаваме зеленчуците заедно с доматената паста, овкусяваме с подправки и добавяме около 100 г вода, готвим до изпаряване на водата.

На дъното на тавата слагаме част от зеленчуците, след това от филето и покриваме със зеленчуците.

Оставяме да се охлади рибникът леко.

Поставяме летния рибник в хладилника за 2-3 часа, може да се хапне и топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: