Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен със зелен фасул

Огретен със зелен фасул

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Огретен със зелен фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Вкусен огретен с продукти, които може да намерите във всяка кухня - приятен апетит"

Необходими Продукти

  • сирене - 150 г настъргано
  • зелен фасул - от 1 буркан
  • лук - 1 глава
  • масло - 60 г
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете зеления фасул и го смесете с половината масло и сиренето. Изсипете сместа в намазнена тава и я залейте с половината мляко, разбито с 1 яйце.

Пъхнете тавата във фурна за 15 минути. През това време пригответе сос от останалото масло, брашното, млякото и двете яйца.

Извадете тавата от фурната и залейте фасула с приготвения сос. Върнете ястието във фурната, докато се зачерви заливката. Отгоре наръсете с кашкавала и запечете още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: