Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени тиквички»Пържени тиквички с млечно-майонезен сос

Пържени тиквички с млечно-майонезен сос

Пържени тиквички с млечно-майонезен сос
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Можете да объркате пържените тиквички с млечно-майонезен сос или да го поднесете отделно. Все ще е супер вкусно"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр. средно големи
  • брашно - 250 г
  • панко галета - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • За соса
  • майонеза - 1 кофичка / 400 г/
  • кисело мляко - 1 кофичка / 400 г/
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • зелен лук - няколко пера
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, махат им се дупетата и се нарязват на шайби.

В купа се смесват брашното, галетата, солта и черния пипер.

В дълбок тиган сгорещяваме олиото.

Тиквичките се овалват в сместа от брашно и галета и се пържат от двете страни до златисто.

Изваждат се върху кухненска хартия или салфетка, да се отцедят от излишната мазнина.

Копърът и перата зелен лук се нарязват на ситно. Чесънът се бели и също се нарязва на ситно.

В купа се смесват всички съставки за млечния сос, разбърква се хубаво и се поднася към тиквичките.

Можете да объркате пържените тиквички с млечно-майонезен сос или да го поднесете отделно.

Каквото и да решите, все ще е вкусно. Да ви е сладко с моите пържени тиквички с млечно-майонезен сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия стана голяма!
14.11.2022 21:23
2
1
Покажи всички подкоментари