Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват, махат им се дупетата и се нарязват на шайби.
В купа се смесват брашното, галетата, солта и черния пипер.
В дълбок тиган сгорещяваме олиото.
Тиквичките се овалват в сместа от брашно и галета и се пържат от двете страни до златисто.
Изваждат се върху кухненска хартия или салфетка, да се отцедят от излишната мазнина.
Копърът и перата зелен лук се нарязват на ситно. Чесънът се бели и също се нарязва на ситно.
В купа се смесват всички съставки за млечния сос, разбърква се хубаво и се поднася към тиквичките.
Можете да объркате пържените тиквички с млечно-майонезен сос или да го поднесете отделно.
Каквото и да решите, все ще е вкусно. Да ви е сладко с моите пържени тиквички с млечно-майонезен сос!
Коментари