Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и ако отвън са добре, не е нужно да се белят. Разрязват се на две по дължина и се издълбават отвътре.
Тиквичките се запичат в загрята на 200 °C фурна до омекване.
Вътрешността от тиквичките заедно с измитите гъби и чушката, се нарязват на дребно.
В сгорещено олио се запържват гъбите и чушката.
Прибавят се подправките, а след тях нарязаните тиквички.
Оставя се на слаб огън до извиране на водата.
Накрая се прибавят и маслините, ако ще се използват в тези вкусни пълнени тиквички.
Когато лодките и плънката са готови и изстинали, се напълват лодките от тиквички.
Запичат отново около 15 минути до абсолютна готовност на всички продукти в нашите кето пълнени тиквички с гъби и чушка.